Ja ja, een burn-out heeft voordelen… er ging enige tijd plus wat therapie overheen om dit in te zien, maar het is toch echt zo ;).

Persoonlijke ontwikkeling – Het dwingt je om je leven eens goed onder handen te nemen, omdat op dezelfde manier doorgaan geen optie meer is. Je moet orde op zaken stellen en leert daardoor heel veel dingen over jezelf en hebt daardoor de mogelijkheid meer zelfvertrouwen te kweken, tenminste dat was bij mij het geval.

Nieuwe dingen doen en leren – In mijn zoektocht naar dingen die goed zijn voor mijn herstel, zijn sporten en mediteren toch wel de grootste ontdekkingen. Nooit gedacht dat sporten en veel bewegen zoooo fijn zijn en zelfs een beetje verslavend. Ik heb nog steeds periodes dat ik minder intensief sport, maar dan wandel ik juist veel. Daarnaast ben ik sinds een aantal maanden ook begonnen met mediteren: it works wonders.

Het gevoel van vooruitgang en ontwikkeling geven veel positieve energie.

Creativiteit – Ik heb niet alleen nieuwe dingen ontdekt, maar kwam er ook opnieuw achter dat ik blij word van creatief bezig zijn (het lukt me maar niet om dit op een niet oma manier te omschrijven ;)). Mijn favoriete crea bea bezigheden van het moment zijn bakken en koken, schrijven en fotograferen.

Opgeruimd huis – Doordat ik veel thuis was in de beginperiode van mijn herstel en maar de hele tijd tegen al mijn troep aan zat te kijken, ben ik op een gegeven begonnen met een grote opruimactie (die nog steeds bezig is haha). Eerder wilde ik graag een groter huis, maar nu heb ik weer zeeën van ruimte in mijn huidige huis en is verhuizen helemaal niet meer nodig.

In de periode voordat ik ziek werd had ik het gevoel alsof ik stilstond in zowel mijn werk als qua persoonlijke ontwikkeling. Omdat veel van mijn energie naar het werk ging bleef er te weinig ruimte over voor de dingen waar ik blij van werd. Wat bovenstaande dingen gemeen hebben is dat ik hierdoor weer het gevoel kreeg dat ik vooruit ging en me ontwikkelde wat veel positieve energie gaf :).