Deze bananen pancakes zijn snel en makkelijk te maken en heel lekker als lunch na het sporten. Al moet ik bekennen dat ik de pannenkoeken van de foto als avond eten heb gegeten :). Het geheim van mooie ronde, luchtige pannenkoekjes (American pancakes dus) is een hete pan, bakpoeder en een dik beslag.

Ingrediënten voor 2 personen (14-16 stuks):

  • 2 geprakte bananen
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 120 gram volkoren (spelt)meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 70 gram blauwe bessen
  • Kokosolie om in te bakken

Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Het beslag moet dus aardig dik worden, dikker dan yoghurt. Laat de koekenpan met kokosolie eerst flink warm worden voordat je het beslag erin lepelt. Gebruik ongeveer 1,5- 2 eetlepels beslag per pannenkoekje en bak ze per 3 of 4 stuks. Draai ze om zodra je belletjes op het oppervlak van de pannenkoekjes ziet verschijnen.

De pancakes zijn zo al heel lekker, maar je kunt ze ook versieren met bijvoorbeeld honing, amandelpasta, gehakte noten, (gedroogd) fruit en yoghurt.

Eet smakelijk!

Flatlay van de ingredienten voor bananen pancakes met blauwe bessen: volkoren speltmeel, eieren, banaan, blauwe bessen en melk