Laatst was de melk op en kon ik niet mijn standaard ontbijt maken. Omdat het weekend was, kon ik wel een beetje uitpakken en besloot ik een uitgebreid ontbijt te maken van de restjes brood en eieren die ik nog in de koelkast had. Dat zorgde voor veel inspiratie en daarom een extra blogpost deze maand :). Dus heb je brood, fruit, melk of eieren die op moeten, hierbij wat inspiratie voor ontbijt, lunch en tussendoor. Deze ‘recepten’ zijn redelijk snel te maken. Je bent er natuurlijk langer mee bezig dan het smeren van een broodje pindakaas, maar dan heb je ook wat :).

  • Wentelteefjes – Maak een mengsel van eieren, melk, kaneel en een beetje suiker en laat het brood hierin weken waarna je het met boter opbakt in de pan. Je kunt ook een beetje koffiemelk gebruiken i.p.v. gewone melk, laat dan de suiker weg. Ik bakte tegelijk een banaan met wat ahornsiroop erover mee om erbij te eten, gouden combinatie!
  • Chia Jam – Heb je overrijp fruit wat je niet allemaal meer kunt opeten, kook het dan ongeveer een kwartier in met wat citroensap of rasp, zoetstof (suiker, honing of rijststroop bijvoorbeeld) en wat vanille extract. Nadat het mengsel iets is afgekoeld voeg je een paar eetlepels chiazaad toe en doe je het in gesteriliseerde glazen potjes in de koelkast. Het moet een nachtje opstijven en dan is het jam geworden. Op mijn Pinterest pagina vind je mijn favoriete recept.
  • Appelmoes – Kook blokjes appel met beetje water, kaneel en suiker in en klaar is Kees. Je kunt ook peer of rood fruit toevoegen voor de variatie.
  • Zelfgemaakte chocolademelk: Voor een grote mok meng je 1 grote theelepel cacaopoeder, 2 ruime theelepels (vanille)suiker en een scheut koffiemelk en giet je hier ongeveer 250 ml kokende melk op, even roeren en aanvallen maar :).
  • Havermout – Toch wel een van mijn favorieten (als ik melk in huis heb ;)). Maak het met fruit wat je overhebt. Ik voeg dat meestal na het koken toe, maar je kunt het ook even mee laten koken in de pan. De combinaties die ik het lekkerste vind: appel met kurkuma en kaneel, banaan met amandelpasta en lijnzaad en mango met passievrucht en geraspte kokos.
  • Pannenkoeken – Die kunnen natuurlijk niet ontbreken, kijk voor het recept in de vorige blogpost.

Eet smakelijk! Suggesties zijn meer dan welkom :).