Burn-out is een gebrek aan leegte las ik laatst in een artikel in NRC next dat ik toegestuurd kreeg van een goede vriendin. Dat is denk ik wel een hele goede samenvatting :). Eigenlijk deel ik mijn dag op zo’n manier in dat ik gezond kan werken, leuke dingen kan doen en dat ik daarnaast lichamelijk en mentaal zoveel mogelijk rust en ontspanning krijg. De ene dag lukt dat beter dan de andere. Vaak kan ik wel herleiden waar onrust vandaan komt, mediteren helpt daarbij. Maar soms heb ik ook het idee dat mijn lichaam een mind of it’s own heeft en heb ik geen idee waarom ik me zo onrustig voel.  Naast op dat moment bedenken dat het oké is dat ik me even niet lekker voel, helpt de onderstaande lijst van dingen mij om spanning wat te verminderen zodat ik daarna beter kan uitrusten. Wat ik op zo’n moment doe om te kunnen ontspannen, hangt vooral af van mijn energieniveau. Onderstaande lijst loopt daarom op in intensiteit. Je bent een perfectionist of je bent het niet haha.

  • Meditatie of ontspanningsoefeningen (body scan of ademhalingsoefening)
  • Warme douche of warm bad – warm bad, kopje thee en boekje erbij, blisss :).
  • Yoga of rekken en strekken – Yoga doe ik meestal via YouTube Yoga with Adriene. Mijn favorieten van het moment: De 7 minute stress relief en bedtime yoga routine van 20 minuten (hij is er ook in de 7 minuten variant, mocht je haast hebben om te gaan slapen ;)).
  • Wandelen – solves all your problems ;).
  • Stofzuigen –  Als ik ’s avonds onrustig ben en niet meer naar buiten wil om te wandelen dan ga ik vaak stofzuigen. Ontspannen en als resultaat een schoon huis… wat wil je nog meer.
  • Dansjes doen door het huis of dansend stofzuigen ;P
  • 7 minute work-out via app op m’n telefoon. Erg handig dat en dat thuis in de woonkamer kunt doen
  • Naar de sportschool – Toch wel de beste manier van ontspannen als je energieniveau het toe laat: naar de sportschool en als een idioot fietsen of op de crosstrainer. heerlijk!

Dat komt helemaal goed met ontspannen vandaag :). Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Chillze en laat me weten hoe jij tot rust komt!