Over mij

Geruime tijd heb ik wegens een burn-out in de ziektewet gezeten. Als ik terugkijk naar de beginperiode en dit vergelijk met nu, kan ik haast niet geloven hoeveel erin mijn leven veranderd is (cliché #1). Zo leef ik gezonder, doe veel meer dingen waar ik blij van word, heb meer inzicht in mijn eigen gedrag, kan erg genieten van kleine dingen (cliché #2), ik slaap beter en het ik ben erg dankbaar voor de lieve familie, vriendinnen en collega’s die ik heb.Natuurlijk heb ik veel frustraties over dat mijn herstel veel tijd in beslag neemt en ik in mijn hoofd altijd meer wil doen dat op dit moment kan, maar met deze blog wil ik graag op een positieve manier over burn-out vertellen vanuit mijn eigen ervaringen. Dit idee suddert al een tijdje in mijn achterhoofd. Aan de ene kant iets waar ik naar uitkeek om aan te beginnen, aan de andere kant scary as hell. Zo persoonlijk, wat nou als iemand het leest, of juist wat als niemand het leest ;). Ik probeer me tegenwoordig niet teveel te laten leiden door negatieve gedachten en angsten en te bedenken wat ik zelf zou willen doen en waar ik blij van word (cliché #3). Vandaar deze onderneming :). Daarbij ben ik nu op een punt aangekomen dat ik weer genoeg energie heb om terug te kijken op de afgelopen periode. Het is enerzijds voor mezelf goed om alles op te schrijven, als reminder aan wat helpt en als soort van online therapie, maar ook hoop ik dat anderen met een burn-out hier wellicht wat aan hebben. Ik zou de burn-out niet verdienen als dat ook niet een van de doelen zou zijn ;).

Dus de insteek is een blog met de nadruk op wat je kunt doen om op die manier het hele burn-out gedoe van de positieve kant te benaderen.

Zelf hou ik heel veel van to-do lijstjes en praktische simpele snelle oplossingen voor problemen. Ik scroll heel Pinterest af voor ‘5 tips om je huis op de orde te krijgen’, ’10 manieren om makkelijk gezonder te gaan eten’ etc. Wellicht naïef was ik vorig jaar ook op zoek naar ’10 tips om snel van je burn-out af te komen’. Helaas een kant en klare oplossing bestaan die niet (cliché #4). Op internet kwam ik vooral opsommingen van klachten tegen waar ik niet veel mee kon. Daardoor kwam ik op het idee om mijn eigen ervaringen op te schrijven en dit op de een of andere manier om te zetten in gerichte, praktische hulp voor mensen in dezelfde situatie. Want we kunnen allemaal wel bedenken dat gezond eten en sporten goed voor je herstel zijn, maar hoe ga je om met de klachten die je dagelijks ervaart (trust me, there are a lot). Dus de insteek is een blog met de nadruk op wat je kunt doen om op die manier het hele burn-out gedoe van de positieve kant te benaderen (aaarghhh het allerergste cliché wat er bestaat!).

Wat ik de afgelopen tijd nog meer heb geleerd is dat clichés, clichés zijn geworden met een reden en wanneer je bepaalde dingen zelf hebt meegemaakt, het opeens niet meer zo cliché-achtig klinkt. Dus je zult er vast veel van tegen gaan komen hier ;).

xx Tessa